Et studielån er et lån man tager, imens man er i gang med et studie som f.eks. et SU-lån. Det er en del af uddannelsesstøtten, som man selv har valgt. Lånet skal betales tilbage til staten efter end studie. Tilbagebetaling af studielån skal begynde ca. 1 år efter afslutning på uddannelsen.

Renten på studielånet, opgøres af Danmarks Nationalbank. Renten er variabel og fastsættes for et halvt år ad gangen. De statsgaranterede studielån skal tilbagebetales hver måned i løbet af højst 15 år. Det er dog muligt at få udsat betalingen af studielånet i en begrænset periode, hvis man pludselig bliver arbejdsløs, ved sygdom, ved barsel eller aftjener værnepligt.

Hvis man ikke overholder tilbagebetalingen som aftalt, vil lånet blive opsagt og man skal dermed betale hele beløbet tilbage på en gang. Kan man ikke det, vil studielånet blive overført som misligholdt studiegæld og man kan dermed ende i RKI.

Udgifterne på et studielån er billigere end ethvert andet lån, som f.eks. banklån, kreditkort lån, sms lån eller lån via internettet.

Se mere om studielån på følgende sider:
www.studielaan.dk
www.su.dk/SULaan/Sider/default.aspx

Leave a reply